Psychologiepraktijk Paes
samen op weg naar herstel

Even kennismaken?

Hallo, wat leuk dat je op mijn website informatie aan het zoeken bent. Ik ben Kim en werk sinds 2009 als (basis)psycholoog met volwassenen en tieners. Sinds 2017 ben ik mijn eigen praktijk gestart waarin ik met veel plezier en bevlogenheid als ZZP-er cliënten ben gaan behandelen voor diverse psychische problematiek. Recent ben ik begonnen met het opzetten van trainingen en workshops, omdat ik merk dat voor veel mensen werken/leren in een groep aansluit bij hun hulpvraag en het een mooie aanvulling binnen mijn praktijk is. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen om de behandelkwaliteit voor zowel jou als mij te waarborgen.

 

Buiten mijn werk geniet ik het meest van mijn twee kinderen. Ik ben de trotse moeder van twee kleine knulletjes waarmee ik graag het bos in trek of diertjes mee ga kijken om samen spannende avonturen mee te beleven.

 Mijn behandelaanpak

De wijze waarop ik als therapeut mijn cliënten benader zou ik omschrijven als rustig en empathisch, open en onderzoekend, respectvol eerlijk en nieuwsgierig. Als therapeut probeer ik jou tools aan te reiken om klachten te verminderen en zorgen dat jij de regie over jouw leven (terug) krijgt op een tempo en wijze die bij jou aansluit. Het werken met mensen blijkt dag in en dag uit steeds opnieuw weer fascinerend. Ieder mens is zo uniek. Er is er maar één van jou, met jouw ervaringen, krachten en persoonlijkheid. Hoewel ik het belangrijk vind dat methodes wetenschappelijk aantoonbaar effectief zijn, vind ik het even belangrijk dat de behandeling voor jouw op maat gesneden is en jij je prettig voelt bij zowel de behandeling als mij als behandelaar.

Binnen mijn behandelingen werk ik vanuit de Cognitieve Gedrag Therapie waarbij ik onder andere (elementen uit) Acceptance en Commitment Therapie, Oplossingsgerichte Therapie, Positieve Psychologie en technieken uit de mindfulness en ontspanningstechnieken toepas. Daarbij werk ik binnen mijn praktijk met EMDR.

 

Mijn achtergrond

Nadat ik in 2009 mijn master gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg behaald heb ben ik aan de slag gegaan bij een privé kliniek waar ik echt kennis mocht maken met het vak. Inmiddels heb ik de afgelopen jaren veelzijdige en ruime ervaring binnen het vak op mogen doen binnen verschillende instellingen en de kans gehad dit onder andere ook een aantal jaren met tieners in de Verenigde Staten te kunnen doen. Mijn werkervaring is dan ook gericht op adolescenten en volwassenen, zowel Nederlands als Engelstalig. Daarnaast heb ik met jong-volwassenen, de studentenpopulatie, op de universiteit Maastricht gewerkt. Hier werkte ik zowel individueel als in groepsverband. Parallel aan mijn werk in mijn praktijk sinds 2017 ben ik ook bezig geweest met het opzetten van een tak voor professionele en persoonlijke groei binnen een detacheringsbedrijf. Inmiddels is deze tak geïntegreerd in mijn praktijk en zullen er in de toekomst naast individuele sessies ook aanvullende  groepstrainingen en workshops gaan plaatsvinden.